Uw Vloer

U denkt erover maar weet nog niet precies wat u wilt. Het is natuurlijk een grote investering waar over gesproken wordt. Maar is het wel zo duur? Eigenlijk niet!

Als we het over de duurzaamheid van een parketvloer gaan hebben zullen de meeste tapisvloeren meer dan een leven lang meegaan. Het zijn massieve vloeren met een dikte van variërend 6 mm tot 9 mm.

Deze vloeren worden geschuurd en afgewerkt met een afwerklaag naar keuze. Dit kan lak, was of olie zijn.
Wordt deze vloer 2 x per jaar met een onderhoudsmiddel onderhouden kan deze minimaal 8 a 10 jaar zonder te schuren meegaan.
Als de vloer dan wat plekjes gaat krijgen kunt u deze laten schuren en de vloer zal weer als nieuw zijn.

Tapisvloeren zijn probleemloze vloeren. Bij een ernstige beschadiging (u kunt wel eens wat laten vallen of er kan een wasmachine overstromen) kunnen de tapisvloeren gerepareerd worden.
Voorts zijn het eigenlijk alleen deze vloeren die weinig last hebben van krimp- of scheurnaden.
Dit komt omdat ze vernageld en gelijmd worden op een ondervloer van spaanplaat. Bij zeer brede delen willen de planken nogal eens gaan krimpen of schotelen.

Met een goed geijkte hygrometer kunt u dit wel voorkomen door de luchtvochtigheid stabiel te houden met eventueel klimaatbeheersing (luchtbevochtiger).
De hedendaagse huizen zijn vaak dusdanig geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming of vloerverwarming dat de luchtvochtigheid te laag is.
Dit is trouwens ook voor de gezondheid niet goed (hoofdpijn, droge lippen, vermoeidheid).